Članovi UG “Nur” Gradačac podijelili prehrambene i pakete sa odjećom u izbjegličkom naselju u Doborovcima

Članovi Udruženja građana “Nur” Gradačac obišli su danas izbjegličko naselje u Doborovcima. Na samom ulazu u naselje, ekipu Udruženja dočekao je upravitelj koji je uz pomoć volontera Udruženja “Nur” podijelio prehrambene i pakete sa odjećom za ukupno 34 porodice.

U akciji prikupljanja hrane i odjeće pored mnogih sugrađana, učestvovala su i dva Udruženja iz “Srebrenika”. Udruženje “Radost” doniralo je trideset prehrambenih paketa sa brašnom, te nekoliko paketa sa odjećom, dok je Udruženje “Osmijeh je iz Srebrenika” doniralo par paketa sa hranom te veću količinu odjeće i obuće.

Pored navedenih donacija 15 porodica dobilo je kurbansko meso koje je obezbijedio prijatelj i simpatizer Udruženja. Od novčanih donacija koje smo prikupili za ovu posjetu u iznosu od približno 200.00 KM, kupili smo slatkiše koje smo podijelili djeci u naselju.

Ovim putem zahvaljujemo se svim volonterima koji su danas išli u Doborovce sa našim timom, upravitelju izbjegličkog naselja, i svim mještanima koji su doprinijeli ravnnomjernoj raspodjeli donacija.